Digitale verktøy mot koronavirus

Her er en oversikt over verktøy du kan bruke for å hjelpe til med å stoppe spredningen av koronaviruset.

Smittestopp

Hvis en person med koronavirus gir beskjed gjennom Smittestopp, får du melding hvis du har vært i nærheten av vedkommende. Hvis du selv blir smittet, kan du gjøre det samme. Dermed kan appen være med på å hindre at flere blir syke.

Last ned Smittestopp

Smittestopp er tilgjengelig for Android og Apple-enheter, og kan lastes ned herfra:

Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI), som skal bidra til å forhindre at koronaviruset sprer seg i samfunnet. Den er helt frivillig å bruke, og tar vare på ditt personvern. Appen har 16-års aldersgrense.

Verken du eller noen andre får vite hvem det gjelder, bare at du har vært i nærheten av noen som er smittet.

Les mer om Smittestopp her.

Koronasjekk – skal jeg teste meg?

Koronasjekk hjelper deg å finne ut av om du trenger å testes, og viser deg veien videre. Etter du har besvart noen spørsmål vil du få kortfattede og tilpassede råd til din situasjon.

Du er anonym når du benytter denne tjenesten og dine data vil ikke bli lagret på Helsenorge.

Bestille koronatest

Se dine prøvesvar

​​Hvis du har blitt testet for koronavirus kan du logge deg inn og se dine prøvesvar.

Hvis du har tatt prøver for enkelte andre virus og bakterier som kan gi luftveisinfeksjon, blir også disse resultatene vist.

Koronasertifikat

Koronasertifikatet gir deg oversikt over koronavaksiner og koronatester du har tatt. Oversikten viser den siste negative koronatesten som er registrert på deg de siste sju dagene.

Denne første versjonen av koronasertifikatet gir en samlet visning av testresultat og vaksinasjonsstatus. Sertifikatet vil senere få mer funksjonalitet.

Meld fra ved mistanke om koronavirus

Dette skjemaet er for deg som i løpet av de siste syv dagene har fått symptomer som kan skyldes koronavirus.

Her kan du melde til Folkehelseinstituttet slik at helsemyndighetene får bedre oversikt over utbredelsen av smitte. Du kan logge inn og fylle ut skjemaet for deg selv, eller på vegne av noen du representerer.