Ta vare på deg selv og andre

På grunn av koronapandemien må vi holde avstand til hverandre. Det gjør livet utfordrende for mange. Hvordan skal vi ta vare på oss selv og hverandre nå? Hvordan kan vi være sosiale uten at noen blir utsatt for smitte?

Trenger du hjelp?

Ikke nøl med å be om hjelp hvis du eller noen du kjenner har det vanskelig. Hvis du ikke vil snakke med familie eller kjente, kan du kontakte fastlegen eller psykisk helsetjeneste i kommunen. I tillegg fins det et bredt tilbud av hjelp og støtte via telefon eller chat.

Ta vare på deg selv

Dager kommer i ulike farger. Noen er grå. For å bidra til lysere dager kan det være greit å ha gode daglige rutiner og noen smarte grep på lur.

Ting du kan gjøre

Ta vare på andre

Sosial kontakt er viktig for hvordan vi føler oss. Vi trenger å være del av flokken. Fellesskapet med andre gir glede og energi. Nå er mulighetene for å være fysisk sammen begrenset. Men selv om vi må holde avstand på grunn av smittevernhensyn, går det fint an å være sosial.

Husk at gjennom å ta vare på andre tar du også vare på deg selv. Å gi betyr også å få. Og å vite at de rundt oss har det bra er viktig for hvordan vi selv føler oss.

Ting du kan gjøre