Gravid uke 9, 10, 11 og 12

Hvis du har opplevd svangerskapskvalme, vil du kanskje oppleve at denne plagen nå går gradvis over. Fosteret begynner å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet.

Gravid drikker vann

Magen ikke synlig helt ennå

Hormonene er i stadig endring, og både tanker og følelser kan svinge veldig - fra stor glede til bekymringer og sorg. Det er ikke uvanlig å bekymre seg for å abortere, forholdet til partneren, kroppslige forandringer og jobb- og livssituasjon.

Slimhinnene er også skjørere enn vanlig. Dette kan medføre litt blod fra tannkjøttet ved tannpuss, neseblod eller små blødninger fra skjeden ved samleie. Det er ikke farlig.

Livmoren vokser stadig, men ligger fortsatt trygt nede i bekkenet. Graviditeten er derfor ikke nødvendigvis synlig for andre.

Har du opplevd svangerskapskvalme, vil du kanskje oppleve at denne plagen går gradvis over.

Alle anlegg til organer dannet

Fosteret begynner nå å ligne et menneske og alle anlegg til organer er dannet. Føttene er omkring to millimeter lange, hjernen er tydelig og hjertets struktur med fire kammer er ferdig utviklet.

Ansiktet fortsetter utviklingen sin, hodet er rundere og er på dette stadiet like stort som resten av kroppen. Armer og ben blir lengre.

De kvinnelige og mannlige kjønnsorganene begynner å utvikle seg nå. Fosterets lengde fra hodet til baken er omkring 27 millimeter.