Tips og råd til deg som har senfølger etter covid-19

WHO har utarbeidet videoer og brosjyrer med tips og råd til deg som har senfølger etter covid-19. Materialet er et samarbeid mellom fagpersoner innen rehabilitering og personer som har hatt covid-19. Rådene er basert på siste oppdaterte forskning.

Tung pust

Det er vanlig å oppleve pustevansker etter å ha vært syk med covid-19. Dette kan skyldes tap av styrke og kondisjon mens du var syk, og sykdommen i seg selv. Denne videoen viser stillinger og øvelser som kan hjelpe på pusten.

Stemmeproblemer

Covid-19 kan gi plager som sår hals, hoste og hes stemme. I videoen nedenfor får du gode råd ved stemmeproblemer. 

Trening etter sykdom

Trening hjelper for mange av de plagene du opplever etter covid-19. I videoen nedenfor får du råd og øvelser som gjør det enklere å komme i gang. 

Spise, drikke og svelge

Det er ikke uvanlig å ha problemer med å svelge mat og drikke etter covid-19. I videoen nedenfor får du tips og teknikker som kan være nyttige ved vansker med å svelge.

Daglige aktiviteter

Det er viktig å komme tilbake i aktivitet etterhvert som du blir i bedre form. Denne videoen viser deg hvordan du kan gå frem.

Konsentrasjon og hukommelse

Det er ikke uvanlig å få problemer med hukommelsen og konsentrasjonen etter covid-19. Dette kalles noen ganger «hjernetåke». Hvis du opplever dette, kan tiltakene i videoen nedenfor være nyttige.