Hvordan samler Helsenorge inn statistikk?

Helsenorge samler inn statistikk. Formålet med dette er å bedre og videreutvikle nettstedet.

Helsenorge bruker analyseverktøyet Adobe Analytics. Alle IP-adresser blir anynomisert før opplysningene blir lagret og brukt videre, slik at opplysningene ikke kan spores tilbake til deg. Bare anonyme opplysninger blir lagret.

Statistikk på innloggede tjenester på Helsenorge 

Vi bruker personopplysninger til å lage statistikk over bruken av helsetjenestene på Helsenorge. Dette gjør vi for å forbedre tjenestene og for å fåmer innsikt i hvordan de brukes.  Statistikken vil også deles med og brukes av helsesektoren og helsemyndighetene for å forbedre tilgangen og kvaliteten på helsetjenestene i Norge.  

Disse opplysninger brukes: 

  • Demografiske opplysninger (for eksempel alder, kjønn og kommunen du bor i) 
  • Opplysninger om bruken av tjenestene på Helsenorge (for eksempel antall skjema som blir sendt inn, antall timebestillinger) 

Disse opplysningene settes sammen på en måte som gjør at de ikke direkte kan lede tilbake til enkeltpersoner. Vår utforming av statistikk følger personvernregelverkets retningslinjer for bruk av personopplysninger til statistiske formål. Resultatet av statistikken vi lager kan ikke lede tilbake til deg. 

Statistikk på åpne sider på Helsenorge 

Statistikken Helsenorge samler inn, viser for eksempel for mye hvert enkelt område av nettsiden blir besøkt. Vi kan ikke spore bruken din av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson. Eksempel på informasjon som blir samlet inn er 

  • hvor mange nettlesere som besøker Helsenorge
  • hvilke nettsider brukerne kommer fra
  • hvor lenge brukerne er på nettsiden
  • hvilke nettlesere som blir brukt

Vil du reservere deg mot innsamling av nettstatistikk?

Hvis du ikke vil at vi skal samle inn eller analysere data om besøket ditt i nettstatistikken, kan du reservere deg.

Klikk her for å reservere deg. Når du klikker på lenken, installerer du en informasjonskapsel i nettleseren din, som forteller analyseverktøyet vårt at det ikke skal samle inn data om besøkene dine på Helsenorge.

Hvis du sletter informasjonskapslene som viser at du har reservert deg, eller bytter til en annen datamaskin eller en annen nettleser, må du reservere deg på nytt.

Innholdet er levert av Norsk helsenett

Norsk helsenett. Hvordan samler Helsenorge inn statistikk?. [Internett]. Oslo: Helsedirektoratet; oppdatert fredag 15. desember 2023 [hentet fredag 21. juni 2024]. Tilgjengelig fra: https://www.helsenorge.no/personvern-og-nettsikkerhet/helsenorge-statistikk/

Sist oppdatert fredag 15. desember 2023