Helsenorge-appen

Helsenorge-appen gir deg enkel og rask tilgang til Helsenorge-tjenestene mens du er på farten. Det er like trygt å bruke appen som helsenorge.no, og du har tilgang til de samme tjenestene.

Appen gir deg snarveier til alle tjenestene du har tilgang til på helsenorge.no. Tjenestene åpnes direkte i mobilens nettleser.

Du kan logge på appen med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller personlig kode. Du trenger ikke å bruke ID-porten hver gang du skal bruke tjenestene.

Last ned Helsenorge-appen

Helsenorge-appen er tilgjengelig for Android og Apple-enheter, og kan lastes ned herfra:

Tilgjengelig på Google PlayTilgjengelig på App Store

 

Kan jeg bruke Helsenorge-appen?

For å bruke appen må du ha en telefon som oppfyller disse kriteriene:

  • Apple: iOS-enheter må være oppdatert til minimum versjon iOS 14.0. Hvis telefonen din ikke er oppdatert, vil du få beskjed om at du må oppdatere operativsystemet når du prøver å laste ned appen.
  • Android: Android-telefoner må være oppdatert til minimum versjon 7.

Hvis du har en eldre telefon som ikke kan oppdateres til å tilfredsstille disse kravene, kan du dessverre ikke bruke Helsenorge-appen på den telefonen. Men du kan uansett bruke Helsenorge i nettleseren på telefonen. Da åpner du nettleseren, skriver "helsenorge.no", og får tilgang til alle Helsenorge-tjenestene.

I tillegg må du:

  • ha norsk fødselsnummer eller D-nummer
  • ha fylt 16 år
  • ha gjort deg kjent med og akseptert bruksvilkårene for appen
  • kunne bruke en av ID-portens innloggingsalternativer
Illustrasjonsbilde av app-ikonet på en mobil.

Slik ser ikonet til Helsenorge-appen ut.

Har du fylt 13 år?

Du får ikke tilgang til alle tjenestene i Helsenorge-appen ennå, men ved å logge inn med Feide kan du bestille time hos helsesykepleier på skolen din. 

I første omgang er det bare du som bor i Bergen kommune som kan logge inn i appen med Feide-brukeren din. Deretter vil appen bli tilgjengelig i fem andre kommuner. Etter hvert kan den brukes over hele landet. 

Spørsmål og svar

Har du spørsmål om appen kan du kontakte Veiledning helsenorge.no på telefon 23 32 70 00, hverdager mellom klokken 08:00 og 15:30. Noen vanlige spørsmål og svar finner du også her:

Bruksvilkår

For å kunne bruke Helsenorge-appen må du samtykke til bruksvilkårene for den. 

Veiledning helsenorge.no

23 32 70 00

Monday-Friday from 08:00 to 15:30

Content provided by Norsk Helsenett