Svigermors tunge

Svigermors tunge (Sansevieria trifasciata), eller Bajonettplante/Grønnbajonett, er en plante som er lite farlig å smake på. Forgiftning hos menneske er ikke kjent. Gi drikke for å skylle bort eventuelle planterester og ubehagelig smak.

Grønne, smale blader med gule spetter i. Vokser opp av en blomsterkrukke.

Hva gjør du om noen har spist litt av Svigermors tunge?

Forgiftninger hos menneske er ikke kjent, og det forventes derfor ingen symptomer etter en liten smak. Planten inneholder saponiner. Om større mengde plantemateriale spises kan symptomer som kvalme, oppkast og diaré ikke utelukkes.

  • Fjern eventuelle planterester fra munnen
  • Gi drikke for å skylle bort plantesaft og eventuell vond smak

Sansevieria

Sansevieria Spp. er en planteslekt i Aspargesfamilien. Slekten er voksende, og det oppdages stadig nye hybrider og undervarianter. Sansevieria trifasciata finnes i mange forskjellige lengder og størrelser, og har således flere titalls ulike kultivarer. For eksempel er S. trifasciata den originale grønne varianten, mens S.trifasciata ‘Laurentii’ kanskje er den mest kjente kultivaren med gule kanter.

Plantene hører opprinnelig hjemme i subtropiske regioner i Afrika, men er en utbredt plante i hele verden. I Norge er det en svært populær stueplante.

Grønn plante med gule kanter på bladene

Innholdet er levert av Giftinformasjonen

Giftinformasjonen. Svigermors tunge. [Internett]. Oslo: Helsedirektoratet; oppdatert fredag 3. februar 2023 [hentet søndag 14. april 2024]. Tilgjengelig fra: https://www.helsenorge.no/giftinformasjon/planter-og-bar-a-a/svigermorstunge/

Sist oppdatert fredag 3. februar 2023