Hjelp og støtte ved sykdom

Ønsker du å snakke med noen om sykdommen din? Pasient- og brukerorganisasjoner kan gi god støtte til deg og dine pårørende i en vanskelig tid.

​​​​​​​​Pasient- og brukerorganisasjoner kan gi deg informasjon og svare på spørsmål knyttet til sykdommen din. De kan derimot ikke svare på spørsmål knyttet til bruken av samvalgsverktøyet.

Kreftforeningen

Kreftforeningen er en av de største bruker- og interesseorganisasjonene i Norge, med over 116 000 medlemmer og 27 000 frivillige.

Råd fra fagfolk - ring 21 49 49 21

Kreftforeningens rådgivningstjeneste er et tilbud til alle som trenger råd eller informasjon om kreft og kreftrelaterte emner. I tillegg til å ringe, kan du snakke med Kreftforeningen på e-post og chat.

Åpningstider:
Mandag - fredag: 9.00–15:45

Nettside: www.kreftforeningen.no

Prostatakreftforeningen - PROFO

​Prostatakreftforeningen (PROFO) er en pasientforening for personer som er eller har vært rammet av prostatakreft.

Kontakttelefon 22 53 55 35

Tast 1 for å få snakke med en likeperson

​Andres erfaringer med det å være syk eller pårørende kan være til hjelp i en tøff situasjon. Telefonen er betjent av menn som selv har eller har hatt prostatakreft.

Åpningstider:
Alle dager fra kl. 08:00–16:00.

Nettside: www.prostatakreft.no

Norsk revmatikerforbund

​Norsk revmatikerforbund (NRF) er en av Norges største pasientorganisasjoner med over 34 000 medlemmer. De jobber for at alle med en revmatisk diagnose skal få den oppfølgingen og behandlingen de trenger, og at de skal bli sett som den ressursen de er.

Få hjelp og råd – Ring 815 33 015

Likepersontjenesten handler om kontakt mellom mennesker som er i omtrent samme livssituasjon. Likepersonen har selv revmatisme, eller er pårørende til noen med revmatisme, og vil ta deg på alvor, lytte og gi deg gode råd om sykdommen og dine rettigheter.

Åpningstider:
Tirsdag–torsdag kl. 08:00–22:00

Nettside: https://www.revmatiker.no/

Helsenorge.no tar ikke ansvar for innholdet på eksterne nettsider som det lenkes til.