Frikort utenfor EU/EØS

​Hvis du har rett til utvidet stønad, og har betalt for helsehjelp under opphold i utlandet, kan du ha rett til frikort.

Kvinne som står ute

Dette er et annet frikort enn det du ville fått i Norge. Frikort for helsetjenester får du når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Når du har frikort, slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret.

Hvordan får jeg frikort?

For at du skal få registrert hva du har betalt for helsehjelp, må du sette frem krav på vanlig måte. Du må sende kravet til Helfo, som beregner hva som er egenandelen av utgiftene dine. Du vil altså ikke få tilsendt et fysisk kort, men egenandelene du betaler vil bli registrert. Du må fortsatt legge ut for utgifter du har hatt etter at du har fått frikort, men du vil få refundert en større del av kravet.

For egenandeler betalt i utlandet er grensen 75 prosent av egenandelstaket i Norge. Egenandelstaket for 2023 i Norge er 3040 kroner.

Har du kun rett til ordinær stønad, opparbeider du deg ikke rett til frikort for utgifter til helsetjenester i utlandet.

Innholdet er levert av Helfo

Sist oppdatert søndag 1. januar 2023